پیوند استخوان برای ایمپلنت دندانی، یک عمل ترمیم و بازسازی استخوان فک است که در جهت ایجاد یک بستر محکم برای ایمپلنت گذاری انجام میشود. مهمترین مزیت انجام عمل پیوند استخوان، ایجاد استحکام بیشتر برای ایمپلنتهای دندانی است. عمل پیوند استخوان ممکن است معایبی هم داشته باشد. دندانپزشک یا جراح بیماریهای دهان و دندان، بعد از انجام معاینههای لازم و با در نظر گرفتن همۀ مزایا و معایب انجام این عمل، تصمیم میگیرد که آیا انجام عمل پیوند استخوان برای بیمار ضروری است یا خیر. عمل پیوند استخوان در ایمپلنت دندان، عملی است که تحت بیهوشی انجام میگیرد. توصیههای لازم قبل از عمل جراحی و مراقبت مهم بعد از انجام عمل، توسط دندانپزشک به بیمار آموزش داده میشود. روند ترمیم و مدت زمان دورۀ نقاهت در بیماران مختلف متفاوت است، اما معمولاً بعد از مدت کوتاهی بیماران میتوانند به زندگی عادی خود برگردند.
پیوند استخوان چیست؟
پیوند استخوان برای ایمپلنت دندانی زمانی انجام میشود که استخوان فک، استحکام لازم یا حجم کافی برای نگهداری از ایمپلنت را ندارد. در این شرایط دندانپزشک تصمیم میگیرد که قبل از انجام ایمپلنتگذاری، برای ایجاد یک بستر مناسب برای ترمیم دندانهای از دست رفته، پیوند استخوان را انجام دهد. در عمل پیوند استخوان، دندانپزشک از انواع مختلفی از مواد استفاده میکند تا بتواند استخوان فک را تقویت کند و استحکام لازم را برای قرار گرفتن ایمپلنت درون استخوان فک ایجاد کند.
انواع مواد استفاده شده در پیوند استخوان
موادی که برای پیوند استخوان به کار گرفته میشوند را میتوان به روشهای مختلفی تهیه کرد که مهمترین آنها عبارتاند از:
آلوپلاستیک
در این روش، مواد پیوند استخوان، مواد مصنوعی و سنتزی هستند. مهمترین مواد صنعتی و سنتزیای که استفاده میشوند، مواد سرامیکی بر پایه فسفات کلسیم (مثل هیدروکسی آپاتیت کلسیم) هستند. آلوپلاستها، یک چهارچوب برای رشد استخوان جدید ایجاد میکند که دارای ترکیبات زیستسازگار است. آلوپلاستیکها ممکن است با سایر مواد پیوند استخوان مثل اتوگرافتها یا آلوگرافتها هم ترکیب شوند.
یک دندانپزشک متخصص میتواند با توجه به نیاز شما، از مواد مختلف برای پیوند استخوان استفاده کند. انتخاب نوع این مواد به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد، مثل میزان گستردگی دندانهای از دست رفته، محل پیوند، سلامت بیمار و در نهایت نظر دندانپزشک.
زنوگرافت
دندانپزشک ممکن است برای پیوند استخوان، از بانک بافت حیوانی استفاده کند. استخوان گاو یا حیوانات دیگر به طور کامل فرآوری میشود تا مواد ارگانیک موجود در آن حذف شوند و سپس در یک بستر معدنی قرار میگیرند. زنوگرافتها یک چهارچوب را برای تشکیل استخوان جدید ایجاد میکنند.
آلوگرافت
ممکن است مواد لازم برای پیوند استخوان، از بانک بافت انسانی تهیه شود. تمام موادی که برای این پیوند استفاده میشوند، به طور کامل فرآوری شدهاند. برای جلوگیری از انتقال هر گونه بیماری، تمامی این مواد به صورت استریل آمادهسازی و مصرف میشوند.
اتوگرافت
ممکن است مواد مورد نیاز برای پیوند استخوان، از بدن خود شما گرفته شود. برای انجام عمل پیوند، معمولاً استخوان پیوندی از آرواره، فک، گونه یا از استخوان تیبیا (درشت نی در ساق پا) جدا میشود. این روش بالاترین احتمال موفقیت برای پیوند استخوان را دارد.
کدام روش برای پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان بهتر است؟
هیچ جواب قطعی وجود ندارد که مشخص کند کدام روش بهتر است. هر یک از موادی که برای پیوند استخوان به کار میروند، مزایا و معایب خاص خود را دارند که در ادامه به تعدادی از این مزایا و معایب اشاره میشود:
نام روش | مزایا | معایب |
اتوگرافت | بالاتر بودن احتمال موفقیت در پیوند استخوان بالاتر بودن سرعت ترمیم استخوان پیوندی | تحمیل یک جراحی ثانویه به بیمار |
آلوگرافت | سهولت و در دسترس بودن مقاومت بالا در برابر سیستم ایمنی بدن عدم نیاز به جراحی ثانویه | پایین بودن سرعت ترمیم استخوان پیوندی |
زنوگرافت | عدم نیاز به اهدا کننده | سرعت پایین ترمیم استخوان پیوندی |
آلوپلاست | عدم نیاز به اهدا کننده عدم سرایت بیماری | نرخ ترمیم و بازسازی پایین در استخوان پیوندی |
یک دندانپزشک متخصص میتواند با توجه به نیاز شما، از مواد مختلف برای پیوند استخوان استفاده کند. انتخاب نوع این مواد به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد، مثل میزان گستردگی دندانهای از دست رفته، محل پیوند، سلامت بیمار و در نهایت نظر دندانپزشک.
پیوند استخوان در ایمپلنت برای چه کسانی ضروری است؟
همه کسانی که برای کاشت ایمپلنت مراجعه میکنند، نیاز به پیوند استخوان ندارند. پیوند استخوان در ایمپلنت دندان برای شما مورد نیاز است، اگر یکی از این شرایط را دارید:
- اگر مدت زمان زیادی است که دندان خود را از دست دادهاید: وقتی دندان خود را از دست میدهید، بافتهای اطراف لثه شما هم در طول زمان، به تدریج تحلیل میروند. این بافتها، دیگر قدرت نگه داشتن ایمپلنت را ندارند، بنابراین باید نیازمند دریافت پیوند استخوان هستند.
- اگر به بیماریهای مزمن فک و لثه مبتلا هستید.
- اگر تعداد زیادی از دندانهای شما پوسیده است.
- اگر استخوان فک شما در اثر ضربه، آسیب دیده و تغییر شکل داده است.
- اگر به صورت مادرزادی، دچار نقایصی در ناحیه فک و صورت هستید.
چه کسانی نباید پیوند استخوان را برای ایمپلنت دندان انجام دهند؟
پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان، یک عمل رایج است، ولی گاهی شرایط ویژهای وجود دارد که برای انجام پیوند استخوان محدودیت ایجاد میکند. در این بخش، چند مورد از شرایطی بیان میشوند که در آنها، انجام پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان توصیه نمیشود:
- وقتی بیمار به دیابت یا بیماریهای خود ایمنی مبتلا باشد.
- وقتی بیمار عفونت شدید در لثه، فک و دهان داشته باشد.
- وقتی بیمار مشکل انعقاد خون داشته باشد.
- وقتی بیمار مبتلا به بیماریهای قلبی عروقی یا فشار خون بالا باشد.
- وقتی بیمار به خاطر شرایط جسمی یا دلایل شخصی، مایل به انجام عمل پیوند نباشد.
تصمیمگیری در مورد اینکه آیا پیوند استخوان برای شما انجام شود یا نه، بستگی به فاکتورهای مختلفی دارد. بهترین کار این است که با یک دندانپزشک مجرب یا جراح فک و صورت مشورت کنید. دندانپزشک، به طور کامل سابقۀ پزشکی شما را بررسی میکند و درباره مزایا و خطرات احتمالی انجام عمل پیوند استخوان، با شما صحبت میکند. دندانپزشکان تصمیم میگیرند که بهتر است از عمل پیوند استخوان استفاده کنید یا درمانهای جایگزین برای شما مناسبتر هستند.
مزایای انجام پیوند استخوان در ایمپلنت دندان
انجام پیوند استخوان در ایمپلنت، مزایای زیادی دارد که منجر به موفقیت و ماندگاری بیشتر ایمپلنت میشود. تعدادی از مزایای کلیدی پیوند استخوان در ایمپلنت دندان عبارتاند از:
انجام عمل پیوند، حجم استخوان را افزایش میدهد
انجام عمل پیوند باعث ترمیم و بازسازی استخوان در بخشهایی میشود که استخوان کافی برای جایگذاری ایمپلنت دهانی وجود ندارد. با اضافه کردن این مواد پیوندی، حجم و تراکم استخوان فک بیشتر و به این ترتیب یک بستر محکم برای کاشتن ایمپلنت فراهم میشود. بدون این بستر محکم، امکان ایمپلنت گذاری برای شما وجود ندارد. حتی اگر دندانپزشک کاشت ایمپلنت را هم انجام دهد، موفقیتآمیز نخواهد بود.
پیوند استخوان، پایداری ایمپلنت را افزایش میدهد
پیوند استخوان، فضای کافی برای قرار گرفتن ایمپلنت را فراهم میکند. بنابراین پزشک میتواند اطمینان حاصل کند که ایمپلنت به طور کامل درون فضای استخوان قرار گرفته است. این کار، خطر از دست رفتن ایمپلنت یا مشکلات بعدی را کاهش میدهد.
پیوند استخوان، روی زیبایی ظاهری تأثیرگذار است
از دست دندان و به دنبال آن تحلیل استخوان، میتواند تغییراتی در صورت شما ایجاد کند، مثلاً منجر به ایجاد ظاهری فرورفته یا پیر شود. اگر پیوند استخوان انجام شود، کمبود استخوان در لثه جبران میشود، بافت طبیعی استخوان بازیابی میگردد. همچنین روند تحلیل استخوان متوقف شده و یکپارچگی استخوان فک حفظ میشود. بنابراین، انجام عمل پیوند استخوان با ترمیم آسیب دیدگیهای استخوان فک، در ایجاد زیبایی ظاهری و خلق یک لبخند واقعی برای شما مؤثر است.
آمادگیهای قبل از عمل پیوند استخوان در ایمپلنت دندان
آمادگیهای قبل از عمل پیوند استخوان، برای رسیدن به بهترین نتیجه ممکن و کاهش خطرات بعد از جراحی، مهم هستند. در این جا، تعدادی از مهمترین آمادگیهای لازم قبل از عمل پیوند استخوان توضیح داده میشود:
مشاوره و ارزیابی با دندانپزشک
لازم است که قبل از انجام عمل پیوند استخوان، توسط دندانپزشکتان ویزیت شوید. پزشک وضعیت سلامت دهان و دندانهای شما را ارزیابی میکند، عکسبرداریهای لازم را انجام میدهد و جزئیات عمل را برای شما توضیح خواهد داد. لازم است که در مورد روند درمان و عوارض احتمالی این عمل، اطلاعات کاملی داشته باشید.
رعایت بهداشت دهان و دندان
حداقل دو روز قبل از جراحی، دندانهای خود را به خوبی مسواک بزنید، از نخ دندان و دهانشویه استفاده کنید تا دهان از جرم و آلودگیها تا جای ممکن پاک شود.
بررسی داروها توسط پزشک
یک لیست کامل از داروهایی که مصرف میکنید، به دندانپزشک خود ارائه بدهید. فرقی ندارد که این داروها، داروهای مکمل هستند یا داروهایی که برای یک بیماری خاص مصرف میکنید. تمام آنها را به طور کامل به پزشک خود اعلام کنید. اگر داروی رقیق کنندۀ خون مثل آسپرین مصرف میکنید، شاید پزشک به شما توصیه کند که قبل از جراحی مصرف آن را قطع کنید. زیرا این داروها ممکن است در حین عمل جراحی، باعث خونریزی شوند. اگر داروی ضد بارداری استفاده میکنید، حتماً دندانپزشک خود را در جریان آن قرار دهید. زیرا ممکن است با داروهای بیهوشی و مواد پیوند استخوان تداخل داشته باشد.
رعایت رژیم غذایی
از آن جایی که این عمل تحت بیهوشی انجام میگیرد، پزشک به شما توصیه میکند که 8 تا 12 ساعت قبل از عمل، چیزی نخورید.
برنامه ریزی برای بهبودی
قبل از انجام عمل جراحی، چیزهایی را که بعد از عمل به آنها نیاز دارید آماده کنید. غذاهای آبکی و نرم، کیسه یخ و کیسه آب گرم و داروهایی که برای شما تجویز شده است. مطمئن باشید که شرایط استراحت برای شما بعد از عمل فراهم هست. با این روش بدن شما فرصت کافی برای ترمیم و بازسازی خودش را خواهد داشت.
پیوند استخوان در ایمپلنت، چگونه انجام می شود؟
در این بخش یک دیدگاه کلی از نحوه انجام پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان بیان میشود:
بیهوش کردن بیمار
قبل از انجام عمل پیوند استخوان، آرامبخشهای قوی به شما تزریق میشود. این کار باعث میشود که شما در طول عمل هیچگونه درد و ناراحتی را احساس نکنید. تمام علائم حیاتی شما هم در طول عمل توسط پزشک متخصص بیهوشی کنترل میشود. اگر شرایط جراحی سخت و پیچیده باشد، ممکن است پزشک از بیهوشی عمومی هم برای بیمار استفاده کند.
آماده سازی محل پیوند
در این مرحله، دندانپزشک تمام محفظه داخل دهان شما را ضدعفونی میکند. سپس یک برش از سطح لثه ایجاد میکند تا محل دریافت پیوند به خوبی مشخص شود. اگر بافتهای آسیبدیده در محل پیوند وجود داشته باشد، دندانپزشک آنها را از لثه خارج میکند.
جایگذاری بافت پیوندی
حالا وقت آن رسیده است که دندانپزشک متخصص، مواد پیوند را در داخل استخوان قرار دهد. این مواد پیوندی با استفاده از پیچهای مخصوص یا چسبهایی که قابل حل هستند، در جای خود محکم میشوند. این کار باعث میشود که استخوان پیوند شده با استخوان موجود در محل پیوند، به درستی جوش بخورد.
بخیه زدن در محل پیوند
وقتی جراح دندانپزشک مطمئن شد که هر دو جزء پیوند (استخوان دریافتکننده پیوند و مواد پیوندی) به درستی در جای خود قرار گرفتهاند، محل برش را بخیه میزند. گاهی اوقات ممکن است یک پوشش محافظ روی محل پیوند قرار بگیرد تا هم از بافت پیوندی محافظت کند و هم مانع از نفوذ آلودگی به محل بخیه گردد.
ترمیم و بازسازی لثه
بعد از مدتی، استخوان پیوند شده شروع به ترکیب شدن با استخوانهای اطرافش میکند و به اصطلاح به استخوانهای پیرامونش جوش میخورد. این جوش خوردن باعث میشود که یک بستر محکم برای قرار گرفتن ایمپلنتهای دندانی ایجاد شود.
معاینات بعد از عمل
بعد از انجام عمل جراحی پیوند استخوان، شما باید دستورالعملهای لازم برای مراقبت بعد از عمل را دریافت کنید، از جمله داروهای کاهش دهندۀ درد و آنتی بیوتیکها. پزشکان لازم است به شما درباره نحوه رعایت بهداشت دهان و محدودیتهای غذاییتان، اطلاعات لازم را ارائه بدهند. جلسات چکاپ منظم توسط دندانپزشک برای بررسی روند ترمیم استخوان ضروری است. زیرا براساس سرعت ترمیم، دندانپزشک میتواند تصمیم بگیرد که زمان مناسب برای کاشتن ایمپلنت دندان کی فرا میرسد.
توجه داشته باشید که نیازهای هر فرد بعد از انجام عمل پیوند استخوان با توجه به شرایط بدنی و تکنیکی که برای او به کار گرفته شده است، با همدیگر تفاوت دارد. پزشک متخصص شما، اطلاعات دقیق و جزئی از روند درمان و کارهایی که باید برای ترمیم بافت پیوندی انجام دهید، به شما ارائه میدهد.
مراقبتهای بعد از عمل پیوند استخوان در ایمپلنت دندان
بعد از انجام عمل پیوند استخوان برای جایگزینی ایمپلنتهای دندانی، مراقبتهای مختلفی مورد نیاز است. طول درمان و مراحل بهبودی در همه افراد یکسان نیست. بعضی از مهمترین مراقبتهای بعد از عمل که باید آنها را بدانید به شرح زیر است:
داروهای خود را به موقع مصرف کنید
دندانپزشکان برای جلوگیری از عفونت لثه، برای شما آنتیبیوتیک تجویز میکنند. این آنتیبیوتیکها را در زمان تعیین شده مصرف کنید تا زمانی که تمام شوند.
برای تسکین درد از داروهای مسکن تجویز شده توسط پزشک استفاده کنید
معمولاً پزشکان توصیه میکنند قبل از بین رفتن اثر بیهوشی، یک قرص مسکن مصرف کنید. از مصرف مسکن به صورت خودسرانه پرهیز کنید. اگر درد شدیدی احساس میکنید و نیاز به داروی بیشتری دارید، حتماً با پزشک خود مشورت کنید.
از وارد کردن ضربه به محل پیوند خودداری کنید
تا زمانی که محل پیوند به طور کامل ترمیم شود، باید مراقب تماس مسواک، نوک انگشتان و حتی نوک قاشق باشید. چون این آسیبهای به ظاهر جزئی، ممکن است باعث جا به جایی لخته خون و خونریزی لثه شوند.
از عطسه شدید، سرفه شدید و نوشیدن با نی خودداری کنید
نوشیدن نوشیدنیها با نی، عطسه و سرفه شدید میتواند محل قرار گرفتن مواد پیوند را تحت تأثیر قرار دهد. بسیاری از دندانپزشکان توصیه میکنند که در فصول محرک آلرژی مثل فصل بهار، پیوند استخوان را انجام ندهید. گاهی اوقات پزشکان برای جلوگیری از این واکنشهای آلرژیک، دارو تجویز میکنند. این داروها را طبق دستور مصرف کنید.
از دهانشویه برای شست و شوی دهان استفاده کنید
3 تا 5 روز اول بعد از پیوند استخوان، دهان را شست و شو ندهید. بعد از این مدت، میتوانید با استفاده از یک محلول شست و شوی دهان یا محلول آب گرم، به آرامی دهان خود را بشویید.
از مصرف سیگار و الکل خودداری کنید
حداقل تا 21 روز بعد از عمل پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان، از مصرف سیگار و الکل اجتناب کنید. زیرا استعمال دخانیات و مصرف مشروبات الکلی، روند بهبودی شما را به تأخیر میاندازد.
غذاهای آبکی و نرم بخورید
حداقل تا سه روز پس از جراحی، سعی کنید از مایعات مغذی و غذاهایی مثل سوپ، بستنی، ژله، ماست، پودینگ استفاده کنید. زمانی میتوانید از غذاهای جامد استفاده کنید که دهان و لثه شما قدرت جویدن داشته باشد.
به بخیهها دست نزنید
ترمیم جای بخیه در لثه شما معمولاً ده روز طول میکشد. برای اینکه ببینید بخیهها ترمیم شدهاند یا خیر، به آنها دست نزنید. معمولاً پزشکان از بخیههای قابلجذب استفاده میکنند. اما اگر از بخیههای غیرقابل جذب استفاده شده است، میتوانید 7 تا 10 روز بعد از جراحی برای کشیدن بخیهها به دندانپزشک مراجعه کنید.
عوارض جراحی پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان
اگر عمل پیوند استخوان توسط یک پزشک متخصص و با تجربه انجام شود، معمولاً عوارض جدی به دنبال نخواهد داشت. اگرچه، مانند هر عمل جراحی، خطرات و تداخلهایی هم ممکن است وجود داشته باشد. مهم است که این عوارض را بشناسید و آنها را با دندانپزشک خود در میان بگذارید. تعدادی از رایجترین عوارضی که بعد از عمل جراحی ممکن است آن را تجربه کنید، برایتان توضیح داده میشود:
عفونت
عفونت ممکن است بعد از همه عملهای جراحی اتفاق بیفتد. دندانپزشک شما، قبل از عمل جراحی توصیههای لازم برای رعایت بهداشت را به شما میکند. همچنین آنتی بیوتیکهایی را برای شما تجویز میکند تا احتمال عفونت را در شما کاهش دهد. مهم است که از این دستورالعملها پیروی کنید تا از خطر عفونت بعد از جراحی در امان بمانید.
خونریزی
در روز اول بعد از عمل پیوند استخوان، خونریزی طبیعی است. دندانپزشک شما، راههایی را برای کنترل خونریزی بعد از عمل جراحی به شما آموزش میدهد. معمولاً خونریزی تا یک هفته طبیعی است، اما اگر بعد از یک هفته، هنوز خونریزی ادامه داشت، به دندانپزشک خود مراجعه کنید.
احساس درد و ناراحتی
احساس درد و ناراحتی در دهان، بعد از انجام جراحی کاملاً طبیعی است. دندانپزشک به شما داروهایی میدهد که در طول دوره نقاهت خود از آن استفاده کنید تا درد شما کاهش پیدا کند.
تورم و کبودی
بعد از انجام عمل جراحی، ممکن است اطراف محل پیوند کبود یا متورم شود. برای اینکه این علائم را کمتر کنید، بهتر است از کیسه یخ استفاده کنید. دندانپزشکتان هم حتماً شما را در این زمینه راهنمایی خواهد کرد.
شکست پیوند
معمولاٌ عمل پیوند استخوان، نرخ موفقیت بالایی دارد. اما گاهی اوقات به خاطر شرایط خاص بیمار ممکن است پیوند شکست بخورد. در چنین شرایطی مواد پیوند استخوان از محل پیوند جدا میشوند. این اتفاق در بیمارانی که مبتلا به بیماریهای خاص هستند یا سیگار میکشند، رایجتر است.
آسیب عصبی
ممکن است در زمان جراحی پیوند استخوان، آسیبهای موقتی یا دائمی به اعصاب صورت وارد شود. دندانپزشک شما به طور دقیق آناتومی صورت شما را بررسی میکند تا خطر وقوع هرگونه آسیب عصبی را به حداقل برساند. اگرچه مهم است که بدانید احتمال وقوع چنین خطری هم وجود دارد و در مورد ریسک وقوع آن با دندانپزشک خود صحبت کنید.
عمل جراحی پیوند استخوان، عمل معمولی و رایجی در بین مراجعان کاشت ایمپلنت دندان است. اما برای کاهش خطرات و عوارض بعد از عمل جراحی و افزایش میزان موفقیت، مهم است که این کار را به یک دندانپزشک حاذق، باتجربه و بهروز بسپارید تا هم از دانش و مهارت کافی برخوردار باشد و هم تجهیزات و امکانات کافی برای انجام عمل پیوند استخوان را به کار بگیرد.
آیا عمل پیوند استخوان برای ایمپلنت، درد دارد؟
قبل از انجام عمل پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان، داروی بیهوشی یا آرامبخشهای قوی به شما تزریق میشود. بنابراین در طول عمل، شما هیچ درد یا ناراحتی را احساس نخواهید کرد. تنها دردی که شما احساس میکنید، بعد از اتمام عمل جراحی و در دوره نقاهت است. پزشکان برای کاهش این درد، داروهای مسکن تجویز می کنند.
اگر دندانپزشک از پیوند اتوگرافت برای پیوند استخوان شما استفاده کرده باشد، در دوره نقاهت ممکن است درد بیشتری را احساس کنید. زیرا دو ناحیه تحت عمل جراحی قرار گرفتهاند. اما همانطور که قبلاً هم اشاره شد، این استخوان پیوندی کوچک است، به همین دلیل بهبودی شما به سرعت اتفاق خواهد افتاد.
هزینه عمل پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان چقدر است؟
هزینۀ عمل جراحی پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان، به عوامل مختلفی بستگی دارد که در ادامه تعدادی از مهمترین آنها معرفی میشوند:
نیاز بیمار به درمانهای جانبی
گاهی دندانپزشک متخصص ناچار میشود قبل از انجام پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان، بیماریهای دهان و دندان شما را درمان کند. شاید هم لازم باشد در ضمن پیوند، داروها و درمانهای ویژهای را برای شما به کار بگیرد. به همین خاطر است که بیماریهای جانبی دهان و دندان، میتوانند هزینههای عمل پیوند استخوان در ایمپلنت دندان را افزایش دهند.
عکسبرداری
قبل و بعد از پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان، دندانپزشک از دهان و همچنین ناحیه جراحی شده عکسبرداری میکند. گاهی ممکن است دندان پزشک تشخیص بدهد که عکسبرداری ویژه یا استفاده از تکنیک خاصی برای شما مورد نیاز است. همین امر ممکن است هزینۀ اضافی در عمل پیوند استخوان تحمیل کند.
مهارت دندانپزشک
عمل پیوند استخوان برای ایمپلنت دندان، نیاز به یک دندانپزشک متخصص، متبحر و با تجربه دارد. به علاوه اینکه دندانپزشک باید از دستگاههای به روز و تکنیکهای جدید استفاده کند.
مواد استفاده شده در پیوند
گاهی اوقات افزایش هزینههای عمل پیوند استخوان، به قیمت مواد مصرف شده بستگی دارد. برندهای مختلفی برای مواد پیوند وجود دارند، اما اینجا تنها جایی است که ارزان بودن به صرفهتر نیست. تمامی دندانپزشکان از بهترین مواد برای پیوند استخوان در ایمپلنت دندان استفاده میکنند.
ابتلا به بیماریهای خاص
کسانی که بیماریهای خاص دارند و دارو مصرف میکنند، لازم است هزینۀ بیشتری برای عمل پیوند استخوان در ایمپلنت دندان پرداخت کنند. زیرا لازمۀ انجام این پیوند در این افراد این است که دندانپزشک، عکسبرداری و آزمایشهای بیشتری انجام دهد و داروهای خاصی را برای آنها مصرف کند.
سؤالات متداول
آیا میتوان عمل پیوند استخوان و ایمپلنت دندان را به صورت همزمان انجام داد؟
به طور معمول، پزشکان قبل از ایمپلنتگذاری عمل پیوند استخوان را انجام میدهند و بعد از گذشت حداقل 3 ماه برای ایمپلنتگذاری اقدام میکنند.
چگونه میتوانم سرعت ترمیم لثه بعد از پیوند استخوان را افزایش دهم؟
باید تمامی نکاتی که را که دندانپزشک به شما گفته است، به دقت اجرا کنید. سعی کنید در رژیم غذایی خود از غذاهای دارای کلسیم، ویتامین C و ویتامین D استفاده کنید.
آیا انجام عمل پیوند استخوان در دوران بارداری خطرناک است؟
انجام عمل پیوند استخوان در حین بارداری به دلیل تغییرات هورمونی و فیزیولوژیکی بدن مادر معمولاً توصیه نمیشود، مگر در شرایط اضطراری. زمان بارداری، ضرورت انجام این عمل و شرایط بدنی خانم باردار، نوع ماده بیهوشی و پیچیدگی عمل پیوند استخوان در تصمیمگیری پزشکان تأثیرگذار است.
بعد از پیوند استخوان چگونه بخوابیم؟
بهتر است تا چند روز بعد از عمل پیوند استخوان به پشت بخوابید و سر خود را کمی بالاتر از بدن قرار دهید. این کار باعث میشود که احتمال خونریزی و تورم کاهش پیدا کند.
انجام عمل پیوند استخوان چقدر طول میکشد؟
معمولاً عمل پیوند استخوان بین یک تا دو ساعت طول میکشد. اگر پزشک از داروی بیحسی برای شما استفاده کند، معمولاً 10 تا 30 دقیقه طول میکشد تا این داروی بیحسی اثر بگذارد. اما اگر از داروی بیهوشی در حین عمل شما استفاده شود، معمولاً مدت زمان عمل پیوند برای شما کوتاهتر خواهد بود.
بعد از انجام عمل پیوند استخوان، چه زمانی میتوانم ورزش کنم؟
بهتر است حداقل دو هفته صبر کنید تا محل بخیهها به خوبی جوش بخورند. اگر اهل ورزشهای رزمی هستید، حواستان باشد که ترمیم استخوان پیوندی چند ماه طول میکشد. پس مراقب باشید به صورت و دهانتان ضربه ای وارد نشود.
علائم شکست پیوند استخوان چیست؟
اگر پیوند استخوان شکست خورده باشد، احساس درد یا تورم صورت شما بعد از یک هفته کمتر نمیشود و حتی ممکن است احساس کنید این درد شدت پیدا کرده است. ممکن است در محل پیوند استخوان، چرک و عفونت دیده شود. علامت دیگری که میتواند نشانه شکست پیوند استخوان باشد این است که حجم استخوان فک افزایش پیدا نمیکند.