هزینه ایمپلنت دندان و عوامل موثر بر قیمت کاشت ایمپلنت

هزینه ایمپلنت دندان

زمانی که نتوان دندان طبیعی را نگه داشت، دندانپزشک استفاده از گزینه‌های مختلفی را به شخص توصیه می‌کند. موثرترین راه حل به این منظور استفاده از ایمپلنت دندان می‌باشد. نگه‌داری از ایمپلنت ساده می‌باشد و دارای ماندگاری بالایی است.

هزینه ایمپلنت دندان برای بسیاری از افراد مساله نگران‌کننده‌ای محسوب می‌شود. ولی عدم صرف هزینه کافی جهت ترمیم دندان می‌تواند سبب کاهش کیفیت زندگی در آینده شود.

در این مقاله هزینه ایمپلنت دندان و عوامل موثر بر این هزینه شرح داده خواهند شد. هزینه دقیق ایمپلنت توسط دندانپزشک تعیین خواهد شد. جهت اطلاع از هزینه ایمپلنت بایستی به دندانپزشک مراجعه شود.

عوامل موثر بر هزینه ایمپلنت دندان

عوامل مختلفی بر هزینه ایمپلنت دندان تاثیر دارند. این عوامل شامل ماده مورد استفاده، تعداد ایمپلنت‌های مورد نیاز و یا محل مورد نظر برای ایمپلنت می‌باشند. اشخاص بایستی پیش از استفاده از این روش از این عوامل اطلاع داشته باشند.

جنس ایمپلنت دندان

جنس ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان از سه بخش روکش، اباتمنت و ایمپلنت تشکیل شده است. بسته به وضعیت دهان و دندان مانند اندازه استخوان فک و محل دندان از دست رفته، گزینه‌های مختلفی برای به‌کارگیری ایمپلنت وجود دارد که بر هزینه نهایی این روش تاثیر می‌گذارد. هزینه استفاده از تیتانیوم برای ایمپلنت بسیار مناسب است و ماده مورد استفاده برای روکش (رزین یا پرسلن) نیز بر هزینه درمان تاثیر می‌گذارد.

تعداد ایمپلنت دندان مورد نیاز

تعداد ایمپلنت دندان مورد نیاز

تعداد ایمپلنت‌های مورد نیاز جهت تکمیل روند ترمیم دندان یکی از مهم‌تریم عوامل موثر بر هزینه ایمپلنت می‌باشد و برای هر شخص متفاوت می‌باشد. اگر شخص یک دندان را از دست داده باشد، ایمپلنت تک دندان به این منظور کافی می‌باشد. ولی در صورت از دست دادن چند دندان، می‌توان از چند ایمپلنت جداگانه استفاده کرد و در این صورت، هزینه درمان افزایش پیدا می‌کند.

افرادی که همه و یا بسیاری از دندان‌های خود را از دست داده‌اند، از روش‌هایی مانند دندان مصنوعی یا بریج ثابت استفاده می‌کنند. این گزینه‌ها سبب بازیابی توانایی جهت خوردن و جویدن می‌شوند و نسبت به استفاده از ایمپلنت دندان برای کل دهان به هزینه کمتری نیاز دارند. در برخی از موارد، این روش‌های جایگزین به ایمپلنت دندان نیاز دارند ولی معمولاً تنها به 2 تا 6 ایمپلنت به این منظور نیاز می‌باشد.

محل قرارگیری ایمپلنت دندان

محل قرارگیری ایمپلنت دندان

جایگزینی دندان‌های جلو معمولاً به هزینه بیشتری نیاز دارد، چرا که جهت مطابقت داشتن ایمپلنت در این قسمت با خط فک به دقت بیشتری نیاز است. همچنین در برخی از موارد جهت دستیابی به نتیجه مورد نظر به استفاده از روش‌های پیشرفته‌تری نیاز می‌باشد و در نتیجه هزینه درمان افزایش پیدا می‌کند. جهت ارزیابی هزینه درمان بایستی فاصله و محل قرارگیری دندان‌ها در نظر گرفته شود.

کشیدن دندان‌ها

کشیدن دندان‌ها یک روش سریع محسوب می‌شود و در برخی از موارد می‌توان از ایمپلنت دندان، در روز پس از کشیدن دندان استفاده کرد. ولی در صورتی که به کشیدن دندان به صورت حرفه‌ای نیاز باشد، امکان دارد هزینه نهایی درمان افزایش پیدا کند. در بسیاری از موارد، هزینه کشیدن دندان در حالت ساده توسط شرکت‌های بیمه پوشش داده می‌شود.

پیوند استخوان

پیوند استخوان

احتمال تحلیل استخوان فک در افرادی که دندان‌های خود را برای بیش از یک سال از دست داده باشند (بدون جایگزین کردن دندان) بیشتر می‌باشد. وزن دندان‌های طبیعی بر روی فک قرار دارد و در نتیجه‌ دندان‌ها فک را مستحکم و سالم نگه می‌دارند. در صورت از دست رفتن دندان، استخوان در این ناحیه به تدریج تخریب می‌شود. در موارد شدید، این حالت می‌تواند سبب بی‌ثباتی و افتادن دندان‌های دیگر شود.

جهت قرارگیری ایمپلنت دندان، استخوان بایستی از تراکم کافی جهت محافظت از ایمپلنت برخوردار باشد. پیوند استخوان یک مرحله اضافی به این منظور محسوب شده و سبب افزایش زمان بهبودی پس از درمان می‌شود.

وضعیت بهداشت دهان و دندان بیمار

افرادی که دارای عفونت دهان و دندان هستند، امکان دارد در زمان کاشت ایمپلنت با بروز مشکل مواجه شوند. در صورت آسیب‌دیدگی شدید در دهان و یا عفونتی که از قبل وجود داشته است، ممکن است کاشت ایمپلنت موفقیت‌آمیز نباشد. برخی از بیماری‌های دهان و دندان در این مورد شامل بیماری لثه، عفونت فک، آبسه یا عصب‌کشی دندان می‌باشند. تمامی این موارد می‌توانند سبب افزایش هزینه درمان شوند.

در موارد فوق امکان استفاده از ایمپلنت نمی‌باشد. افراد بایستی اطلاع داشته باشند که وجود عفونت قبلی می‌تواند سبب عدم موفقیت در به‌کارگیری ایمپلنت شود. در این حالت هزینه نهایی درمان افزایش پیدا می‌کند؛ خصوصاً اگر به جایگزینی ایمپلنت نیاز باشد.

محل جغرافیایی کلینیک

هزینه ایمپلنت دندان بسته به محل زندگی بیمار می‌تواند متفاوت باشد. در مکان‌هایی که هزینه زندگی بالاتر است (مانند شهرهای بزرگ‌تر) امکان دارد هزینه روش‌های درمانی بیشتر باشد. در مکان‌هایی با هزینه کمتر زندگی نیز هزینه درمان کاهش پیدا خواهد کرد.

دیگر عوامل تاثیرگذار بر هزینه ایمپلنت دندان:

  • تجربه دندانپزشک: هر چه تجربه دندانپزشک بیشتر باشد، هزینه نهایی درمان افزایش پیدا می‌کند، چرا که مراجعه به دندانپزشک ماهر و با تجربه سبب کاهش خطرات مرتبط با درمان می‌شود.
  • لابراتوار: هزینه روکش یا تاج ایمپلنت به لابراتواری که با دندانپزشک همکاری می‌کند بستگی دارد.

کلام آخر

هزینه ایمپلنت دندان برای هر شخصی متفاوت می‌باشد. این هزینه به عوامل متعددی از جمله تجربه جراح و یا تعداد ایمپلنت مورد نیاز بستگی دارد.

اگرچه هزینه ایمپلنت دندان معمولاً توسط بیمه تحت پوشش قرار داده نمی‌شود، روش‌های مختلفی جهت کاهش هزینه درمان وجود دارند.

سوال‌های رایج در مورد هزینه ایمپلنت دندان

آیا هزینه دندان مصنوعی کمتر از ایمپلنت دندان می‌باشد؟

هزینه دندان مصنوعی کمتر از ایمپلنت دندان می‌باشد و همچنین شخص می‌تواند دندان مصنوعی را در طول روز به هر دلیلی خارج کند. دندان مصنوعی گزینه مناسبی برای اشخاصی است که دارای فک ضعیف یا ناسالم هستند.

با توجه به هزینه بالای ایمپلنت دندان، آیا این روش گزینه مناسبی برای درمان به شمار می‌رود؟

هزینه ایمپلنت دندان نسبت به دندان مصنوعی یا دیگر گزینه‌ها بیشتر می‌باشد، ولی در بلندمدت گزینه مناسب‌تری به شمار می‌رود. ایمپلنت به جایگزینی نیاز ندارد و دارای ماندگاری بالا می‌باشد. ایمپلنت دندان به غیر از مراجعه منظم به پزشک و رعایت بهداشت دهان و دندان، به نگه‌داری یا مراقبت خاصی نیاز ندارد. عملکرد و ظاهر ایمپلنت مشابه دندان طبیعی می‌باشد.

چرا ایمپلنت دندان دارای قیمت مشخصی نمی‌باشد؟

عوامل مختلفی مانند نوع ایمپلنت مورد استفاده، تجربه دندانپزشک و محل جغرافیایی کلینیک بر هزینه نهایی درمان تاثیر دارند.  همچنین روند درمان برای هر شخصی متفاوت است. همه این عوامل بر هزینه نهایی درمان تاثیر می‌گذارند.

چگونه می‌توان از قیمت ایمپلنت دندان اطلاع حاصل کرد؟

دندانپزشک می‌تواند در جلسه مشاوره، اطلاعات کافی در مورد هزینه درمان را در اختیار شخص قرار دهد. قیمت برای هرشخصی متفاوت است و دندانپزشک نباید بدون معاینه، هزینه درمان را تعیین کند.

در صورت عدم برخورداری از هزینه مورد نیاز برای ایمپلنت دندان، چه اقدامی بایستی انجام شود؟

معمولاً دندانپزشکان جهت طرح‌ریزی برنامه پرداخت هزینه درمان، با بیمار همکاری می‌کنند. همچنین در صورت برخورداری از بیمه درمانی، تحت پوشش قرار گرفتن درمان توسط بیمه بایستی ارزیابی شود.

امکان دارد هزینه ایمپلنت دندان زیاد باشد ولی در بلندمدت، نسبت به دیگر روش‌های درمانی گزینه مناسب‌تری محسوب می‌شود. هزینه و عملکرد ایمپلنت مشابه دندان طبیعی می‌باشد و به مراقبت خاصی نیاز ندارد. در ارتباط با نحوه پرداخت می‌توان با دندانپزشک مشورت کرد.

مقالات مرتبط

تماس با دندانپزشکی