جلو بودن فک بالایی یا اوربایت نوعی مال اکلوژن محسوب میشود و باعث میگردد تا دندانهای جلویی فک بالا جلوتر از فک قرار بگیرند. در برخی موارد به این حالت دندان باک یا دندان خرگوشی نیز میگویند، اگرچه این اصطلاح علمی نیست و ممکن است باعث آزار فرد شود. اوربایت هم در کودکان و هم در افراد بزرگسال رخ میدهد. با این حال پزشکان توصیه میکنند تا این عارضه را در دوران کودکی درمان نمایید، چرا که درمان آن در بزرگسالی ممکن است با پیچیدگیهایی روبهرو شود. درمان اوربایت بهشدت آن بستگی دارد، در برخی موارد میتوان این عارضه را به کمک یک براکت ساده درمان نمود، اما برای درمان موارد شدیدتر ممکن است به جراحی فک نیاز شود. بهتر است برای پیدا کردن مناسبترین روش درمانی با یک دندانپزشک مجرب مشورت نمایید.
اوربایت چیست؟
اوربایت یا جلو بودن فک بالایی به میزان جلو بودن دندانهای جلویی فک بالا نسبت به دندانهایی پایینی اطلاق میشود؛ اگر دندانهای بالایی کمی جلوتر از دندانهای پایینی قرار بگیرند، طبیعی است. در صورتی که دندانهای بالایی کمی جلوتر نباشند، هر زمانی که دندانهای خود را بر رویهم قرار میدهید با دندانهایی پایینی برخورد که و به مرور زمان آسیب میبینند و مینای آنها از بین میرود. به همین دلیل نداشتن اوربایت طبیعی خود نوعی عارضه دیگر محسوب میشود که به آن اپن بایت میگویند.
اما در صورتی که میزان این فاصله زیاد شود، دندانهایی بالایی بیش از اندازه جلو آمده و فرد دچار دیپ بایت یا اوربایت شدید میگردد. اوربایت شدید ممکن است به دلیل مشکلات دندانی (پوزیشن و نحوه قرارگرفتن دندانها) و یا اسکلتی (به دلیل حالت و اندازه فک) رخ دهد. در موارد شدید حتی ممکن است دندانهای پایینی با کام یا سقف دهان برخورد کنند.
انواع اوربایت
اوربایت به دو گروه اصلی تقسیم میشود: اوربایت دندانی و اسکلتی و ترکیبی از این دو مورد.
- اوربایت اسکلتی. اوربایت اسکلتی به دلیل رشد غیرطبیعی استخوان فک رخ میدهد و باعث میشود تا دندانها و فک به صورت نادرست رشد کنند.
- اوربایت دندانی. اوربایت دندانی به دلیل عوامل خارجی مانند کراودینگ دندانی (بهم ریختگی و نامرتبی دندانها)، افتادن دندانهای عقبی و عادتهای اشتباه که بر رشد دندانها تأثیر میگذارند به وجود میآید.
- اوربایت برخوردی. اوربایت برخوردی شدیدترین نوع اوربایت محسوب میشود. در این حالت در زمان بسته بودن دهان، دندانهای پایینی با کام دندانهای بالایی برخورد میکنند و به مرور زمان به استخوانهای اطراف دندانهای جلویی فک بالا آسیب میرسانند. این عارضه میتواند در نهایت باعث از دستدادن دندانهای جلویی یا آسیب شدید آنها شود.
در اکثر موارد میتوان اوربایت را با روشهای ارتودنسی مناسب درمان نمود. اما در برخی موارد علاوه بر ارتودنسی، برای رسیدن به نتیجه مطلوب باید فرد تحت جراحی فک قرار گیرد.
دستهبندی شدت اوربایت
متخصصین شدت اوربایت را به صورت درصدی و با توجه به میزان جلوتر بودن دندانهای بالایی نسبت به دندانهای پایینی بیان میکنند. به طور مثال اوربایت میتواند بین 30، 50 تا 100% باشد. هرچه این درصد زیادتر باشد شدت اوربایت بیشتر بوده و به روشهای درمانی پیچیدهتری نیاز خواهد داشت.
نوع اوربایت | وسعت | علت | میزان شدت | نیاز به مداخله ارتودنسی؟ | نیاز به جراحی؟
|
عادی | 1 تا 3 میلیمتر | اغلب دندانی | 30% | ممکن است. | خیر |
دیپ | 4 تا 8 میلیمتر | دندانی یا اسکلتی | 50% | به احتمال زیاد | ممکن است. |
شدید | 9 میلیمتر یا بیشتر | دندانی یا اسکلتی | 100% | قطعاً | بهاحتمال زیاد. |
علائم اوربایت
از علائم اولیه اوربایت میتوان به تغییر ظاهر صورت اشاره کرد. در این حالت دندانهای جلویی بالا بسیار جلوتر از دندانهای پایین قرار میگیرند. از دیگر علائم این عارضه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- به سختی میتوان دهان را به طور کامل باز یا بسته کرد.
- احساس ناراحتی و درد در هنگام غذا خوردن
- درد فک
- سختی در صحبت کردن
علل ایجاد اوربایت
اوربایت میتواند بنا به دلایل مختلف ایجاد شود:
- ژنتیک. این نوع اوربایتها به طور معمول از نوع اسکلتی هستند و به دلیل رشد غیرطبیعی استخوان فک به وجود میآیند. فرم و نحوه رشد استخوانها توسط ژنهایی که از والدین به ارث میرسند تعیین میشوند.
- اورکراودینگ یا شلوغی بیش از حد دندانها. شلوغی دندانها بنا به دلایل مختلفی رخ میدهد. برای مثال از دست دادن دندانهای عقبی بر اثر سایش باعث میشود تا دیگر دندانها به سمت جلو فک متمایل شده و فرد دچار اوربایت گردد.
- عوامل خارجی. عواملی نظیر مکیدن شست، استفاده طولانیمدت از پستانک و جویدن ناخن یا سر مداد باعث بروز اوربایت میشود.
اوربایت به هر دلیلی که ایجاد شود یک عارضه رایج دندانی به حساب میآید. انتخاب یک متخصص ارتودنسی باتجربه کلید اصلی درمان این عارضه میباشد.
تشخیص اوربایت
به طور معمول دندانپزشک اولین فردی است که میتواند اوربایت شما را از طریق معاینه تشخیص دهد. سپس ممکن است برای تشخیص دقیقتر و بررسی نحوه روی هم قرار گرفتن دندانها برای شما یک عکس اشعه ایکس دندانی تجویز نماید.
در برخی موارد ممکن است دندانپزشک شما را به یک متخصص ارتودنسی ارجاع دهد. متخصص ارتودنسی فردی است که در زمینه تراز و مرتب کردن دندانها تخصص دارند.
تفاوت میان اوربایت و اورجت
در اصل اورجت عارضهای است که در آن دندانهای جلویی فک بالا به سمت بیرون متمایل میشوند؛ در حالی که در اوربایت دندانهای جلویی فک بالا با یک فاصله عمودی زیاد جلوتر از دندانهای فک پایین قرار میگیرند. در اورجت فاصله افقی میان دو ردیف دندانها بیشتر میباشد. در برخی موارد ممکن است به این عارضه دندان خرگوشی نیز گفته شود.
ظاهر اورجت به راحتی قابلتشخیص میباشد، چرا که افراد مبتلا به این عارضه به سختی میتوانند دهان خود را به طور کامل ببندند. احتمال بروز آسیبهای دندانی در افراد مبتلا به اورجت بیشتر میباشد، چرا که دندانهای پایینی بیش از پیش در معرض خطر و ضربه قرار میگیرند.
اورجت در اغلب موارد ناشی از ژنتیک میباشد؛ اما عواملی چون مکیدن انگشت شست، استفاده طولانیمدت از پستانک و شیشه شیر و ضربه زدن به پشت دندان بهوسیله زبان میتواند باعث شود تا دندانها به سمت جلو متمایل گردند.
تفاوت میان اوربایت و کراس بایت
کراس بایت یک یا چند دندان را زمانی که فک بالا و پایین همتراز نباشند، درگیر مینماید. در این عارضه یک یا چند یک از دندانهای فک بالا در پشت دندانهای پایینی قرار میگیرند. کراس بایت هم در دندانهای جلویی و هم در دندانهای عقبی رخ میدهد و باعث بروز عوارضی چون ساییدگی دندانها، بیماریهای لثه و از دست رفتن استخوان فک میشود.
در کراس بایت، دندانها کمی به سمت گونهها و یا به سمت زبان متمایل میشوند و با زاویه صحیحی بر روی دندانهای دیگر قرار نمیگیرند. این عارضه نه تنها از نظر ظاهری قابلتشخیص میباشد؛ بلکه باعث آسیبدیدگی استخوان فک نیز خواهد شد.
درمان اوربایت
به طور معمول دندانپزشک برای درمان اوربایت بیمار را به یک متخصص ارتودنسی ارجاع میدهد. درمان این عارضه در کودکان سادهتر میباشد، چرا که فک کودک هنوز در مرحله رشد به سر میبرد. اصلیترین مشکل در کودکان مبتلا به اوربایت کراودینگ یا ازدحام دندانی است در حالی که در افراد بزرگسال به دلیل نداشتن درمان به موقع این عارضه، باعث به وجود آمدن مشکلات پیچیدهتری نیز میشود. با این حال، در هر دو مورد متخصص ارتودنسی بعد از معاینه وضعیت دندانها یک برنامه درمانی برای فرد طراحی میکند که گاهی تا 2 سال یا بیشتر ادامه پیدا میکند. در اولین مرحله درمان دندانپزشک برای تشخیص نوع اوربایت و ارتباط میان دندانها و فک از بیمار یک عکس اشعه ایکس میگیرد. در ادامه به برخی از روشهای درمانی که به طور معمول برای درمان اوربایت مورداستفاده قرار میگیرند اشاره کردهایم:
بریس (هم برای کودکان و هم بزرگسالان)
مؤثرترین روش برای درمان اوربایت استفاده از تجهیزات ارتودنسی مانند بریس میباشد. این تجهیزات با فشار واردکردن به دهان فرم آن را تغییر میدهند. از این طریق و به مرور زمان قوس بالایی و پایینی دهان فرم بهتری گرفته و با هم منطبق میشوند. درمان اوربایت فواید زیادی خواهد داشت و فقط محدود به ظاهر و لبخند زیبا نخواهد بود.
در برخی موارد میتوان با استفاده از براکتهای فلزی و کشهای پلاستیکی مخصوص فقط دندانهایی که به دلیل اوربایت تغییر حالت دادهاند را مرتب نمود.
اینویزیلاین
برای افراد بزرگسالی که در خصوص جنبه زیبایی لبخند خود نگران هستند میتوان از اینویزیلاین استفاده نمود. با استفاده از اینویزیلاین یا الاینرهای نامرئی میتوان از دو طریق اوربایت را درمان نمود:
- مرتب و تراز کردن دندانها تا به طور کامل بر رویهم قرار بگیرند.
- با استفاده از اینویزیلاین مخصوص به نام بایت بلاک که باعث میشود تا دندانها به سمت پوزیشن صحیح حرکت کنند.
علاوه بر این اینویزیلاینها در مقایسه با بریسهای قدیمی ظاهر زیباتری دارند و به همین دلیل یک گزینه درمانی محبوب بین افراد با گروههای سنی مختلف محسوب میشوند.
با این حال برای درمان اوربایتهای شدید بهتر است از بریسهای فلزی استفاده نمود. انتخاب بریس مناسب باید با توجه به نوع و شدت اوربایت صورت گیرد.
هدگیر (کودکان)
از هدگیرهای ارتودنسی برای تنظیم و کنترل نحوه رشد فک در کودکان استفاده میشود. این هدگیرها انواع مختلفی دارند:
- هدگیر پشت گردنی که یک سیم U شکل دارد و به دندانهای آسیاب متصل میشود. بند این هدگیر پشت گردن قرار میگیرد و از رشد فک بالایی جلوگیری مینماید.
- هدگیرهای پشتسری (High-pull) شامل سیمی میشود که به دندانها متصل شده و تسمه یا بند آن در پشت سر قرار میگیرد. عملکرد این هدگیر شبیه به هدگیر پشت گردنی میباشد.
- هدگیر معکوس یا فیس ماسک (Reverse-pull) برای درمان آندربایتهایی که در آن فک پایین جلوتر از فک بالا میباشد استفاده میشود. این هدگیر کمک میکند تا فک بالا به سمت جلو حرکت کند.
به طور معمول هدگیرها را باید برای 12 ساعت در روز یا بیشتر استفاده کرد. دندانپزشک با توجه به شدت اوربایت مدت زمان استفاده از هدگیرها را مشخص کرده و شما را در خصوص نحوه مراقبت کردن از دستگاه و رعایت بهداشت صحیح دندان راهنمایی مینماید. در صورتی که احساس میکنید کودک شما دچار مشکلات شدید دندانی است هرچه سریعتر به دندانپزشک مراجعه نمایید. درمان سریع و زودهنگام این عارضه در رسیدن به نتیجه مطلوب نقش مهمی را ایفا میکند.
وسیع کننده کام یا پالاتال اکسپندر (کودکان)
وسیع کنندههای کام تجهیزات مخصوص ارتودنسی هستند که برای درمان برخی از مال اکلوژنها مانند اوربایت مورد استفاده قرار میگیرند. با این حال باید بدانید که این وسیله بیشتر برای درمان مشکلات اسکلتی استفاده میشود و به تنهایی برای درمان اوربایت استفاده نخواهد شد.
پالاتال اکسپندرها برای بزرگتر کردن کام و فک بالایی طراحی شدهاند. این وسیله با وارد کردن فشار جزئی به فک، رشد استخوانها را تحریک کرده و باعث میشود تا قوس بالایی دهان گستردهتر شود. بزرگتر شدن فک به درمان مشکلات اسکلتی مانند باریک بودن فک که منجر به اوربایت میشود کمک میکند.
در برخی موارد ممکن است فرد به دلیل کراودینگ یا شلوغی دندانها به اوربایت مبتلا شود. با استفاده از وسیع کنندههای کام میتوان فضای بیشتری درون فک بالا ایجاد کرد. با بیشتر شدن فضا، دندانها میتوانند در پوزیشن صحیح قرار گیرند و از این طریق اوربایت نیز درمان شود.
کشیدن دندانها (کودکان و بزرگسالان)
کشیدن برخی از دندانها به درمان اوربایت کمک زیادی میکند. میتوان گفت کشیدن دندانها به طور معمول به عنوان مرحله آمادهسازی برای دیگر روشهای درمان اوربایت مانند استفاده از بریس محسوب میشود.
در برخی موارد ازدحام بیش از حد دندانها باعث اوربایت خواهد شد. با کشیدن یک یا چند دندان، متخصص ارتودنسی فضای بیشتری در قوس دهان ایجاد میکند. این فضا اجازه میدهد تا در طی روند ارتودنسی دندانها منظمتر کنار یکدیگر قرار گیرند و اوربایت نیز درمان شود.
در مواردی که اندازه و نسبت دندانها باعث به وجود آمدن اوربایت میشود، کشیدن استراتژیک دندانها باعث میگردد تا تعادل و هارمونی بهتری در دهان فرد ایجاد شود. با کشیدن دندانهای خاص، متخصص ارتودنسی میتواند تعادل و تراز دندانها را بهبود بخشیده و باعث عملکرد بهتر بایت گردد.
در برخی موارد شدید اوربایت، پوزیشن و حالت فک نیز نقش مؤثری در این عارضه ایفا میکند. در این موارد با کشیدن برخی از دندانها میتوان فک را به حالت و پوزیشن مناسبتری تغییر داد. با کشیدن دندانها فک فضای کافی برای جا به جا شدن را به دست میآورد و به مرور زمان تراز میگردد و در نتیجه اوربایت نیز از بین میرود.
باید بدانید که برای درمان تمامی موارد اوربایت به کشیدن دندانها نیازی نیست و برنامه درمانی هر فرد نسبت به شرایطی که دارد با دیگری متفاوت میباشد.
جراحی فک و جراحی ارتوگناتیک (بزرگسالان)
فقط یک جراح باتجربه میتواند تصمیم بگیرد که بیمار به جراحی مال اکلوژن نیاز دارد یا خیر. همچنین وی میتواند تمامی روشهایی را که فرد برای درمان اوربایت استفاده نموده است تشخیص دهد.
در صورتی که دندانهای بالایی بیش از چند میلیمتر جلوتر از دندانهای پایینی باشند و فرد بخواهد به طور کامل آن را اصلاح نماید، احتمال زیاد نیاز به جراحی دارد، چرا که نمیتوان این مشکل را به کمک ارتودنسی به طور کامل درمان نمود.
برای اصلاح ناهماهنگیهای متوسط تا شدید فک، جراح استخوان پشت فک پایین را جدا کرده تا بتواند آن را به سمت جلو بکشد. بعد از این که استخوان تعویض شد آن را به کمک پیچ و مهرههای مخصوصی در جای خود ثابت نگه میدارد. این نوع جراحی معمولاً از طریق ایجاد یک بریدگی در داخل دهان انجام میشود. بیشتر افرادی که تحت جراحی اوربایت قرار گرفتهاند بهندرت دچار اسکار قابل تشخیص میشوند.
در صورت درماننکردن اوربایت چه رخ میدهد؟
درمان نکردن اوربایت شدید میتواند منجر به زخم شدن و بیماری لثه در دندانهای جلویی در بزرگسالان شود و غذا خوردن کودکان را نیز با مشکل روبهرو میسازد.
ایجاد مشکل در صحبت کردن
درمان نکردن اوربایت میتواند باعث شود تا فرد در تلفظ برخی از حروف و کلمات دچار مشکل گردد. در برخی موارد شدید دندانهای بالایی به حدی جلوتر از دندانهای پایینی قرار میگیرند که فرد به سختی میتواند به صورت واضح و رسا صحبت کند.
درد فک
تراز نبودن فک و دندانها باعث بروز درد درون فک میشود. زمانی که دندانها در یک ردیف نباشند به ماهیچهها و مفاصل فک فشار وارد میکنند و باعث درد، سفتی فک و دیگر مشکلات سلامتی میشوند.
اوربایت میتواند به دلایل مختلفی باعث بروز درد فک شود. در صورتی که دندانها تراز نباشند به ماهیچههای فک فشار زیادی وارد کرده و باعث بروز درد و ناراحتی میشوند.
علاوه بر این اوربایت باعث میشود تا دندانها بهصورت نامتقارن ساییده شوند و فرد دچار درد فک گردد.
پوسیدگی دندان
اوربایت به دلایل مختلفی میتواند باعث پوسیدگی دندان، کرمخوردگی و بیماریهای لثه شود.
زمانی که دندانهای نامرتب و شلوغی داشته باشید، نمیتوانید به درستی مسواک زده و یا نخ دندان استفاده کنید. به همین دلیل امکان تجمع پلاک بر روی دندانها و در نتیجه پوسیدگی دندان و بیماریهای لثه افزایش مییابد.
علاوه بر این اوربایت به دندانها فشار زیادی وارد کرده و باعث لب پر شدن، شکستن و آسیب دیدن آنها میشود. این آسیب دیدگی باعث میشود تا پلاک و باکتریها راحتتر وارد دندان شده و دندان بپوسد.
در نهایت این عارضه به مرور زمان فرم دندان را تغییر داده و باعث میشود تا دندانها بیش از پیش در معرض پوسیدگی و بیماری قرار بگیرند.
آپنه خواب
آپنه خواب زمانی رخ میدهد که تنفس فرد برای مدت کوتاهی در زمان خواب قطع میشود. این عارضه ممکن است چندین بار در طول شب رخ دهد و باعث به وجود آمدن بیماریهای خطرناکی نظیر تغییر رگهای خونی، فشار خون، بیماریهای قلبی و سکته مغزی شود.
آپنه انسدادی خواب در کودکان میتواند باعث شود تا کودک تمرکز و عملکرد خوبی درون مدرسه نداشته باشد و در موارد شدیدتر رشد کودک را متوقف سازد.
افراد مبتلا به اوربایت بیش از دیگران دچار آپنه خواب میشوند، چرا که دندانهای آنها ممکن است راه ورود هوا را مسدود سازد. در نتیجه تنفس سخت خواهد شد و منجر به خرناس کشیدن، نفس نفس زدن یا حالت خفگی میشود.
احساس درد و ناراحتی در هنگام جویدن غذا
اوربایت دندانی به چند طریق باعث احساس درد و سختی در هنگام جویدن مواد غذایی میشود.
- در صورتی که دندانها به خوبی بر رویهم تراز نباشند، فشار اضافی به ماهیچههای فک وارد شده و فرد دچار فک درد میگردد.
- علاوه بر این، به دلیل تراز نبودن، دندانها بیش از اندازه ساییده شده و این مشکل نیز باعث بروز درد میشود.
- به دلیل نامرتب بودن دندانها، مواد غذایی سریعتر بین آنها گیر کرده و این خود باعث بروز درد و ناراحتی در هنگام جویدن مواد غذایی میگردد.
- در آخر در صورتی که دندانهای جلویی فک پایین با بالا برخورد کنند باعث زخم شدن کام و بروز درد میشوند.
سؤالات متداول
آیا جلو بودن فک بالا با کامپوزیت درمان میشود؟
موارد خفیف اوربایت را میتوان به کمک باندینگ دندان اصلاح نمود. در طول این پروسه دندانپزشک نوعی رزین هم رنگ دندان را بر روی دندان موردنظر قرار میدهد. با فرم دادن رزین میتوان دندانهای آسیبدیده را مرتبتر نمود.
تفاوت میان اوربایت و اورجت چیست؟
اورجت عارضهای است که در آن دندانهای جلویی فک بالا به سمت عقب متمایل میشوند. در اوربایت فاصله زیادی بین دندانهای فک بالا و پایین به صورت عمودی وجود دارد، در حالی که در اورجت فاصله افقی بین دو ردیف دندان زیاد میشود.
تفاوت میان اوربایت و کراس بایت در چیست؟
کراس بایت ممکن است هم در دندان جلویی و هم در دندانهای کناری رخ دهد و باعث ساییده شدن دندانها، بیماریهای لثه و از دست رفتن استخوان فک شود. در اوربایت دندانهای بالایی به طور قابلتوجهی جلوتر از دندانهای پایینی قرار میگیرند.
در چه سنی باید اوربایت را درمان نمود؟
هرچه سریعتر اوربایت را درمان کنید نتیجه بهتری دریافت میکنید. برای مثال بهتر است اوربایت کودکان را تا قبل از 8 یا 9 سالگی درمان نمود. درمان سریع اوربایت از بروز عوارض طولانیمدت مانند سختی در غذا جویدن و صحبت کردن و ابتلا به بیماریهای شدید دندانی جلوگیری میکند.
آیا اوربایت با افزایش سن تشدید میشود؟
متأسفانه، نه تنها اوربایت به مرور زمان و با افزایش سن تشدید میشود؛ بلکه برخی از علائم و عوارض آن مانند سردرد، سختی در جویدن، بیماریهای سینوسی، درد فک، بیماریهای لثه و پوسیدگی دندانها نیز شدیدتر خواهند شد.
آیا اصلاح اوربایت فرم صورت را تغییر میدهد؟
بله، با اصلاح اوربایت فرم صورت تغییر کرده و متقارنتر میشود.
آیا اصلاح کردن اوربایت فرم لبها را تغییر میدهد؟
بله، بعد از استفاده از بریس یا دیگر فرمهای ارتودنسی فرم لبها تا حدودی تغییر میکند، چرا که برجسته بودن و پر بودن لبها به طور کامل تحتتأثیر دندانهای جلویی قرار دارد.
اصلاح اوربایت چقدر زمان میبرد؟
اگرچه درمان اوربایت در هر فرد متفاوت میباشد؛ اما به طور کلی درمان این عارضه تا 2 سال به طول میانجامد.
چه زمانی برای درمان اوربایت دیر محسوب میشود؟
هیچ زمانی برای درمان اوربایت دیر نیست. اصلیترین و دائمیترین آسیبی که اوربایت به دندانها میرساند از بین رفتن تدریجی مینا و ساختار دندانها میباشد.
چه چیزی باعث ایجاد اوربایت میشود؟
اصلیترین علت ایجاد اوربایت ژنتیک میباشد. از دیگر دلایل میتوان به سایز، حالت، نحوه تراز فک، مکیدن انگشتان برای مدت طولانی و دندان قروچه اشاره کرد.
آیا درمان نکردن اوربایت باعث بروز مشکل میشود؟
درمان نکردن اوربایت ممکن است عوارض جدی در پی داشته باشد. این عوارض شامل آسیبهای جبرانناپذیر به دندانها، فک درد و سندروم اختلالات مفصل گیجگاهی فکی میشود.
آیا میتوان اوربایت را با درمانهای خانگی اصلاح نمود؟
برای درمان اوربایت به بریس و جراحی نیاز است و نمیتوان این عارضه را به کمک روشهای خانگی درمان نمود.
آیا اوربایت مادرزادی است؟
بله، رایجترین دلیلی که افراد به اوربایت مبتلا میشوند دلایل مادرزادی میباشد.
آیا میتوان میزان اوربایت را در خانه اندازه گرفت؟
برای بررسی اوربایت در خانه میتوانید در حالی که لبخند میزنید با یک آینه حالت دندانهای خود را بررسی کنید. در صورتی که %50 یا میزان کمتری از دندانهای پایینی قابل دید بودند میتوان گفت شما دارای اوربایت هستید. برای تشخیص کامل این عارضه و آشنایی با روند درمان بهتر است با یک متخصص ارتودنسی مشورت نمایید.
آیا اوربایت بر روی نحوه صحبت کردن تأثیر میگذارد؟
بله، اوربایت، اپن بایت و داشتن فاصله زیاد میان دندانهای جلویی از رایجترین مواردی هستند که بر روی نحوه صحبتکردن افراد تأثیر میگذارند.
آیا برای درمان اوربایت حتماً باید جراحی شد؟
نه لزوماً. در بیشتر موارد میتوان اوربایت را به کمک روشهای ارتودنسی درمان نمود. فقط برای درمان اوربایتهای شدید که فک باید جا به جا شود به جراحی نیاز است.
آیا اوربایت باعث خرناس کشیدن میشود؟
اوربایت میتواند باعث خرناس شود، چرا که فک پایین در هنگام خواب عقبتر میرود. زمانی که این اتفاق میافتد مسیر تنفس توسط فک مسدود میشود. در صورتی که سعی کنید فک پایین را به سمت عقب بکشید متوجه میشوید که ممکن است راه تنفس شما را ببندد. به همین دلیل افراد مبتلا به اوربایت در هنگام خواب خروپف میکنند.