جراحی لیفت سینوس چیست؟ | روش جراحی و مراقبت‌های مهم پیش از ایمپلنت

جراحی لیفت سینوس

لیفت سینوس، نوعی جراحی است که به منظور سهولت در کاشت ایمپلنت دندان انجام می‌شود. بعضی از افراد به ایمپلنت دندان نیاز دارند؛ اما به دلیل تحلیل رفتن استخوان، فک قادر به حمایت از ایمپلنت دندان نیست. در این افراد جراحی لیفت سینوس ضروری است. این روش کاشت ایمپلنت دندان را بسیار ساده‌تر می‌کند؛ به خصوص اگر مدت زیادی از افتادن و از دست دادن دندان، گذشته باشد. جراحی لیفت سینوس، جز جراحی‌های جزئی محسوب می‌شود. اما، مراقبت‌های بعد از عمل به میزان زیادی در نتیجه جراحی مؤثر خواهند بود.

جراحی لیفت سینوس چیست؟

لیفت سینوس

جراحی لیفت سینوس که با نام تقویت سینوس هم شناخته می‌شود؛ به ساده‌تر شدن کاشت ایمپلنت دندان کمک می‌کند. بعضی از افراد به ایمپلنت دندانی نیاز دارند، اما به دلیل تحلیل رفتن استخوان، فک نمی‌تواند به خوبی از ایمپلنت دندان حمایت کند. در جراحی لیفت سینوس، استخوان به محلی ما بین دندان‌های آسیاب و دندان‌های پرمولر، پیوند داده می‌شود تا استخوان فک تقویت شود. برای ایجاد فضای کافی برای قرار دادن استخوان، باید برشی در غشاء سینوسی ایجاد شود و سینوس‌ها کمی به سمت بالا حرکت داده شوند.

چرا جراحی لیفت سینوس انجام می‌شود؟

اگر استخوان فک از ضخامت کافی برخوردار نباشد، ایمپلنت دندانی به خوبی در استخوان جای نمی‌گیرد در نتیجه نمی‌تواند در برابر جویدن و گاز زدن مقاومت کافی داشته باشد.

اگر استحکام و ضخامت استخوان فک کافی نباشد، ممکن است عمل کاشت ایمپلنت دندان با شکست مواجه شود. بعضی از عواملی که ممکن است باعث تحلیل رفتن استخوان فک شوند؛ عبارت‌اند از:

  • مشکلات و نقص‌های مادرزادی
  • سرطان
  • تغییرات طبیعی. این حالت زمانی اتفاق می‌افتد که سینوس‌ها بزرگ بوده اما استخوان فک نازک و ظریف است.
  • بیماری پریودنتال

همچنین ممکن است استخوان فک در صورت عدم استفاده، فرسوده شود. به این صورت که اگر فردی دندان خود را از دست بدهد، به تدریج استخوان فک در محل آن دندان فرسوده شده و تحلیل می‌رود.

جراحی لیفت سینوس با مزایای زیر همراه است:

  • بهبود یا درمان آسیب‌های ناشی از بیماری‌های پریودنتال و لثه: بیماری پریودنتال در سطوح پیشرفته باعث تحلیل رفتن استخوان فک می‌شود. در جراحی لیفت سینوس، بافت استخوان از دست رفته جایگزین می‌شود و در سلامت دهان و دندان، بهبودی قابل ملاحظه‌ای حاصل می‌شود.
  • تقریباً برای همه افراد امکان‌پذیر است: برای این که بتوانید کاندید مناسبی برای کاشت ایمپلنت دندان باشید، باید دارای استخوان فک مناسبی باشید تا فک بتواند به خوبی از ایمپلنت حمایت کند. جراحی لیفت سینوس باعث می‌شود که ایمپلنت به سادگی و بدون خطر پاره شدن غشاء سینوسی، در استخوان فک کاشته شود. 
  • درمان ایمن: جراحی لیفت سینوس یک روش تهاجمی است؛ اما اگر توسط یک دندانپزشک ماهر و باتجربه انجام شود، یک روش کاملاً ایمن خواهد بود.

چه کسانی باید جراحی لیفت سینوس انجام دهند؟

اگر به دلیل ناکافی بودن تراکم و استحکام استخوان فک یا نزدیک بودن سینوس‌ها به محل کاشت ایمپلنت دچار مشکل شده‌اید، جراحی لیفت سینوس برای شما راهکار مناسبی است. در مطب ما، شما توسط یک دندانپزشک معاینه خواهید شد. در مطب ما از اسکنرهای توموگرافی کامپیوتری پیشرفته (CT) برای ارزیابی کیفیت بافت استخوانی بیماران استفاده می‌شود. این اسکن به ما کمک می‌کند تا بهترین روش را برای کاشت ایمپلنت انتخاب کنیم.

لیفت سینوس نوعی جراحی است که در ناحیه دهان انجام می‌شود و فرد باید از وضعیت سلامتی خوبی برخوردار باشد و فاقد هرگونه شرایطی که باعث سخت شدن جراحی یا فرایند بهبودی می‌شود، باشد. افرادی کاندید مناسبی برای جراحی لیفت سینوس هستند که:

  • سیگاری نیستند.
  • از داروهای ضد انعقاد استفاده نمی‌کنند.
  • از خطرات احتمالی جراحی آگاه هستند.
  • از دستور‌العمل‌های دندانپزشک به خوبی پیروی می‌کنند.

اگر به دلیل ناکافی بودن تراکم و استحکام استخوان فک یا پایین بودن سینوس‌ها در کاشت ایمپلنت دچار مشکل شده‌اید، جراحی لیفت سینوس برای شما راهکار مناسبی است.

انواع روش‌های جراحی لیفت سینوس

جراحی لیفت سینوس دو نوع اصلی دارد که بر اساس روش انجام جراحی با هم تفاوت دارند. این دو نوع عبارت‌اند از:

جراحی لیفت سینوس به روش باز

جراحی لیفت سینوس به روش باز

جراحی به روش باز جزو روش‌های رایج است و دندانپزشکان بیشتر از این روش استفاده می‌کنند. جراحی لیفت سینوس به طور کلی تحت بی‌حسی موضعی انجام می‌شود، بعد از اثر کردن داروی بی‌حسی، دندانپزشک لثه را در محل اتصال به استخوان فک، برش می‌دهد؛ سپس سینوس‌ها به سمت بالا حرکت داده شده تا فضای کافی برای قرار دادن استخوان جدید ایجاد شود. در زیر محل برش، غشاء مخاطی به نام غشاء سینوس (Schneider) وجود دارد که سینوس‌ها را دربر می‌گیرد. دندانپزشک با دقت زیاد و بدون آسیب زدن به غشاء، سینوس‌ها را به سمت بالا جا به جا کرده تا بتواند استخوان را جایگزین آن کند. پس از اتمام جراحی، محل برش‌ها بخیه زده می‌شود. بعد از جراحی لیفت سینوس باید حدود ۴ تا ۶ ماه صبر کرد تا استخوان پیوند زده شده به خوبی جوش بخورد و رشد کند. بعد از آن می‌توان عمل کاشت ایمپلنت را انجام داد.

جراحی لیفت سینوس به روش بسته

جراحی لیفت سینوس به روش بسته

روش جراحی لیفت سینوس نسبت به روش بسته، کمتر تهاجمی است، زیرا نیاز به ایجاد برش خاصی روی لثه ندارد. در این روش تمامی اقدامات از طریق سوراخ ایجاد شده برای کاشت ایمپلنت، انجام می‌شوند. دندانپزشک با استفاده از ابزار جراحی خاصی غشاء سینوس را با احتیاط کنار می‌زند، یک فضای مناسب برای جلوگیری از ساییدگی ایجاد می‌کند و بافت‌های استخوانی را در فضای ایجاد شده قرار می‌دهد.

مزیت بزرگ لیفت سینوس به روش بسته این است که اگر استخوان فک شما به طور طبیعی ۳ تا ۴ میلی‌متر باشد، می‌توان بلافاصله بعد از پیوند استخوان، ایمپلنت دندان را هم کاشت. علاوه بر این شما بعد از لیفت سینوس به روش بسته کبودی و تورم را تجربه نخواهید کرد و به طور کلی دوران بهبودی ساده‌تر و سریع‌تر خواهد بود.

آماده سازی قبل از جراحی لیفت سینوس

برای آمادگی برای جراحی لیفت سینوس، نیاز به انجام کار خاصی نیست. در ادامه به چند مورد از اقداماتی که باید قبل از عمل انجام دهید، اشاره می‌شود:

  • بسته به نوع بی‌حسی یا بی‌هوشی در حین عمل، باید ۸ تا ۱۲ ساعت قبل از عمل از خوردن و آشامیدن پرهیز کنید.
  • درباره دارو‌هایی که مصرف می‌کنید با پزشک صحبت کنید، به‌ خصوص اگر دارو‌های ضد انعقاد مصرف می‌کنید حتماً به پزشک خود اطلاع دهید، زیرا این دارو‌ها خطر خونریزی در حین جراحی را افزایش می‌دهند.
  • بعد از جراحی حتماً برای استراحت به خانه بروید.

روش جراحی لیفت سینوس

برای انجام جراحی لیفت سینوس چندین روش مختلف وجود دارد. روش مناسب برای جراحی لیفت سینوس به مواردی مانند، میزان فعلی استخوان فک، نوع پیوند استخوانی که قرار است انجام شود و نیز روش کاشت ایمپلنت در آینده بستگی دارد.

بعضی از مراحل جراحی لیفت سینوس عبارت‌اند از:

  • دندانپزشک ناحیه را با استفاده از بی‌حس کننده‌های موضعی، بی‌حس می‌کند یا این‌که ممکن است برای راحتی بیشتر بیمار از دارو‌های آرامبخش خوراکی یا داخل وریدی هم استفاده شود.
  • جراح لثه را بررسی کرده و برش‌هایی را در پشت لثه ایجاد می‌کند تا استخوان فک در معرض دید قرار بگیرد.
  • جراح ناحیه کوچکی از استخوان را برش می‌دهد و در عین حال مراقب است که به غشاء سینوسی آسیبی وارد نشود.
  • جراح از محل برش ایجاد شده در استخوان، غشاء سینوسی را به سمت بالا حرکت می‌دهد.
  • سپس استخوان پیوندی در محل فضای ایجاد شده، قرار داده می‌شود. استخوان پیوندی، ممکن است از ناحیه دیگری از بدن گرفته شده باشد یا اینکه از جنس مواد مصنوعی باشد. قبل از جراحی دندانپزشک با شما درباره بهترین گزینه صحبت می‌کند.
  • جراح محل برش‌ها را با استفاده از بخیه می‌بندد.

مراقبت‌های بعد از جراحی لیفت سینوس

مراقبت‌های بعد از جراحی لیفت سینوس

جراحی لیفت سینوس با هدف تأمین استخوان کافی برای کاشت ایمپلنت دندان، انجام می‌شود. بعد از جراحی لیفت سینوس باید نکات زیر را به خوبی رعایت کنید تا هم بهبودی سریع‌تری را تجربه کنید و هم جراحی لیفت سینوس و کاشت ایمپلنت اثرات طولانی مدت‌تری داشته باشند.

  • حداقل به مدت ۷ روز از طریق بینی عطسه نکنید، زیرا جریان هوا ممکن است در روند بهبود سینوس‌ها اختلال ایجاد کند. عطسه خود را نگه ندارید و سعی کنید هوا را خارج کنید. دهان خود را باز کرده و سعی کنید فشار هوای ناشی از عطسه را از طریق دهان تخلیه کنید.
  • می‌توانید از دارو‌های ضد احتقان بینی مانند اسپری‌های بینی استفاده کنید. این اسپری‌ها بدون نسخه در دسترس هستند و شما می‌توانید از آن‌ها برای پاک کردن مجرای بینی استفاده کنید، به خصوص اگر دائم نیاز به عطسه کردن دارید.
  • آنتی‌بیوتیک‌های تجویز شده توسط پزشک را به طور کامل مصرف کنید، حتی اگر احساس بهبودی دارید. آنتی‌بیوتیک‌ها از عفونت کردن محل جراحی جلوگیری می‌کنند. همچنین روزانه ۱ یا ۲ وعده ماست یا یک قرص پروبیوتیک اسیدوفیلوس برای کاهش عوارض گوارشی (مانند اسهال) را برنامه غذایی خود قرار دهید.
  • از نی برای نوشیدن استفاده نکنید. استفاده از نی باعث ایجاد مکش در دهان شده و ممکن است به زخم‌ها آسیب بزند. می‌توانید با استفاده از لیوان یا فنجان بنوشید یا اینکه از قاشق استفاده کنید.
  • سیگار نکشید؛ زیرا سیگار جریان خون را کاهش داده، سرعت بهبودی را کم می‌کند و باعث عفونت زخم‌ها می‌شود.

موارد دیگری که باید در نظر داشته باشید، عبارت‌اند از:

  • خونریزی: وجود مقداری خون در بزاق به مدت ۲۴ ساعت طبیعی است. اگر خونریزی بیش از حد داشتید (در حدی که دهان پر از خون شود) می‌توانید یک گاز استریل را به مدت ۳۰ دقیقه محکم روی زخم قرار دهید تا خونریزی کنترل شود. سعی کنید زیاد به لثه فشار وارد نکنید. در صورت لزوم، می‌توانید هر ۳۰ دقیقه گاز استریل را عوض کنید. اگر خونریزی بیش از حد ادامه پیدا کرد با پزشک خود تماس گرفته یا به اورژانس مراجعه کنید.
  • تورم: تورم بعد از جراحی کاملاً طبیعی است. برای به حداقل رساندن تورم می‌توانید روی محل جراحی کیسه یخ قرار دهید. سعی کنید در ۴۸ ساعت اول بعد از جراحی حتماً به طور مداوم از یخ (به صورت پک یا حولۀ پیچیده شده در یخ) استفاده کنید. تورم معمولاً در ۴۸ تا ۷۲ ساعت اول بعد از جراحی به اوج خود می‌رسد، اما بعد از ۳ تا ۵ روز کاهش می‌یابد. اگر تورم بعد از سه روش کاهش پیدا نکرد یا این‌که بدتر شد، حتماً به پزشک مراجعه کنید.
  • رژیم غذایی: مقدار زیادی مایعات بنوشید. از نوشیدن و خوردن مایعات و غذا‌های داغ خودداری کنید. در روز جراحی فقط غذا‌های نرم و مایعات میل کنید. از تماس مواد غذایی جامد با محل جراحی جلوگیری کنید.
  • درد: قبل از بی اثر شدن دارو‌های بی‌حسی باید مصرف دارو‌های مسکن را آغاز کنید. برای درد با شدت متوسط، می‌توانید از ایبوپروفن استفاده کنید. ایبوپروفن یک دارو‌ی بدون نسخه است که در دوز ۲۰۰ میلی‌گرم موجود است: می‌توانید ۳ تا ۴ قرص هر ۶ الی ۸ ساعت در صورت نیاز و برای کنترل درد، مصرف کنید (بیش از ۳۲۰۰ میلی‌گرم در شبانه‌روز مصرف نشود). در صورت شدید بودن درد باید از دارو‌های تجویز شده توسط پزشک استفاده کنید. اگر آلرژی یا بیماری خاصی دارید نباید بدون دستور پزشک از هیچ دارویی استفاده کنید. بیماران مبتلا به مشکلات کبد و کلیه باید در مصرف دارو‌ها بیشتر احتیاط کنند.
  • آنتی بیوتیک‌ها: حتماً آنتی‌بیوتیک‌ها را طبق دستور پزشک مصرف کنید تا از عفونت جلوگیری شود.
  • بهداشت دهان: رعایت بهداشت دهان و دندان برای بهبودی ضروری است. باید حداقل ۴ الی ۵ بار در روز، به خصوص بعد از صرف غذا، دهان را با آب نمک گرم (یک قاشق چای خوری نمک در یک فنجان آب گرم) شست و شو دهید. در صورت تجویز پزشک دو بار در روز و هر بار به مدت ۳۰ ثانیه دهان خود را با استفاده از دهانشویه بشویید. ۲ دندان مجاور محل جراحی را حداقل به مدت ۵ روز مسواک نزنید. بعد از ۵ روز می‌توانید به آرامی دندان‌های مجاور محل جراحی را مسواک بزنید، البته باید مراقب باشید که به بخیه‌ها آسیب وارد نشود.
  • فعالیت: سعی کنید بعد از جراحی فعالیت بدنی را به حداقل برسانید. در حین ورزش ممکن است بالا رفتن ضربان قلب باعث ایجاد خونریزی شود. در این صورت باید فوراً ورزش را متوقف کنید. همچنین شما در دوره بهبودی محدودیت غذایی دارید و نمی‌توانید از تمام گروه‌های مواد غذایی بخورید. این امر ممکن است باعث ضعف بدن و محدود شدن توان عضلات در حین ورزش شود.

عوارض جراحی لیفت سینوس

خوشبختانه، جراحی لیفت سینوس درصد موفقیت بالایی دارد. اما، مانند هر روش جراحی دیگری با عوارض جانبی همراه است که بسیاری از این عوارض نادر هستند. عوارض شایع جراحی لیفت سینوس عبارت‌اند از:

  • سوراخ شدن غشای سینوس. ممکن است جراح به اشتباه در حین برش استخوان، به غشاء سینوس آسیب بزند. خوشبختانه در این صورت پزشک می‌تواند با استفاده از بخیه، غشاء سینوس را ترمیم کند. در این صورت ممکن است جراح، جراحی لیفت سینوس را تا زمان بهبود سینوس‌ها به تعویق بیندازد.
  • عفونت سینوس. عفونت سینوس در اثر جراحی لیفت سینوس، نادر است؛ اما ممکن است اتفاق بیفتد. در اکثر موارد عفونت ناشی از مواد و ابزار استفاده شده در حین جراحی است.
  • ترشح چرک از زخم. در این صورت فرد خروج چرک از زخم را مشاهده می‌کند. خوشبختانه این مشکل به سادگی با مصرف آنتی‌بیوتیک قابل درمان است.
  • تغییر رنگ و کبودی زیر چشم. ممکن است در حین جراحی به رگ‌های خونی آسیب وارد شود و در نتیجه خون‌مردگی در زیر چشم ایجاد شود.
  • ناموفق بودن کاشت ایمپلنت. ممکن است ایمپلنت به خوبی در استخوان پیوند زده شده جا نیفتد، البته این حالت نادر است.

چه زمانی با پزشک خود تماس بگیرید؟

بعد از جراحی لیفت سینوس، در صورت مشاهده علائم زیر با پزشک خود تماس بگیرید:
  • تورم یا درد که پس از ۲ تا ۳ روز بدتر می‌شود.
  • خونریزی مداوم به مدت ۲ تا ۳ روز
  • احساس جا به جا شدن استخوان پیوند زده شده (این حالت ممکن است پس از عطسه شدید رخ دهد)
  • علائم عفونت، مانند تورم، تب، یا تخلیه چرک از محل جراحی

علاوه بر موارد ذکر شده اگر عامل دیگری هم باعث نگرانی شما شد، حتماً با پزشک خود مشورت کنید.

هزینه جراحی لیفت سینوس

هزینه‌های جراحی لیفت سینوس با توجه به مواد مورد نیاز در جراحی پیوند استخوان، پیچیدگی عمل، هزینه‌های مرکز درمانی، موقعیت جغرافیایی و دستمزد پزشک متفاوت خواهد بود.

اگر بیمه دندانپزشک داشته باشید، ممکن است بیمه بخشی از هزینه‌ها را تقبل کند. بعضی از افراد هم از روش‌های خاص بعضی از مراکز درمانی مثل پرداخت اقساطی و روش‌های مختلف پرداخت استفاده می‌کنند.

سخن پایانی

جراحی لیفت سینوس به منظور ساده‌تر شدن کاشت ایمپلنت دندان انجام می‌شود. لیفت سینوس یک جراحی سرپایی بوده و با پیوند استخوان در این روش، شانس موفقیت کاشت ایمپلنت افزایش می‌یابد. پزشک باید قبل از جراحی ایمپلنت سلامت استخوان فک شما را به دقت ارزیابی کند و توصیه‌ها، روش‌ها و مواد احتمالی پیوند استخوان را به شما توضیح دهد.

سؤالات متداول

آیا جراحی لیفت سینوس درد دارد؟

جراحی لیفت سینوس یک روش ناخوشایند است، اما معمولا همیشه دردناک نیست. بیمار در حین جراحی دردی احساس نمی‌کند، اما بعد از جراحی احتمالاً تا چند روز، درد و ناراحتی خفیفی را احساس خواهد کرد.

جراحی لیفت سینوس چیست؟

در طی جراحی لیفت سینوس فضای کوچکی در استخوان فک بالا ایجاد شده و از آن طریق سینوس‌ها به سمت بالا حرکت داده می‌شوند. در این روش غشاء سینوس به آرامی به بالا حرکت داده می‌شود تا فضای کافی برای پیوند استخوان ایجاد شود. سپس فضا ایجاد شده با مواد پیوند استخوان پر می‌شود.

مواد استخوانی مورد استفاده در جراحی لیفت سینوس چگونه تهیه می‌شوند؟

متداول‌ترین ماده مورد استفاده در جراحی لیفت سینوس Bio-Oss نام دارد. این استخوان مصنوعی استریل از بدن گاو گرفته می‌شود و به گونه‌ای آماده می‌شود که استفاده آن برای انسان بی‌خطر باشد. مواد پیوند استخوان از بدن خود بیمار، سایر انسان‌ها و یا حیوانات گرفته می‌شود و یا به صورت مصنوعی تولید می‌شود.

آیا می‌توان همزمان با جراحی لیفت سینوس، ایمپلنت دندان را هم کاشت؟

اگر استخوان فک به صورت محدود تحلیل رفته باشد، ممکن است بتوان جراحی لیفت سینوس و کاشت ایمپلنت دندان را به صورت همزمان انجام داد. در این صورت بعد از قرار دادن پیوند استخوانی، ایمپلنت دندان هم در فک قرار داده می‌شود.

جراحی لیفت سینوس چقدر طول می‌کشد؟

بسته به میزان پیچیدگی وضعیت بیمار، جراحی لیفت سینوس ممکن است ۴۵ دقیقه تا ۲ ساعت طول بکشد. ممکن است قبل از جراحی لیفت سینوس، برای شما آنتی‌بیوتیک تجویز شود. معمولاً نیازی نیست که کسی بعد از جراحی شما را همراهی کند، مگر این‌که در حین جراحی از بی‌هوشی عمومی یا آرام‌بخش قوی استفاده شده باشد.

چه مدت پس از عمل جراحی لیفت سینوس می‌توان برای کاشت ایمپلنت دندان اقدام کرد؟

قبل از کاشت ایمپلنت دندان، باید ۴ تا ۱۲ ما به استخوان فک زمان بدهید تا به خوبی بهبود یابد.

آیا می‌توان بعد از جراحی لیفت سینوس غذا خورد؟

سعی کنید حداقل تا یک هفته بعد از جراحی، فقط غذا‌های نرم میل کنید. از خوردن غذاهای شیرین پرهیز کنید. دهان خود را تا حد امکان تمیز نگه دارید. حداقل سه یا چهار بار در روز، ۲۴ ساعت پس از جراحی، دهان خود را با دهانشویه تجویز شده بشویید (دندانپزشک به شما بهترین نوع دهانشویه را معرفی می‌کند).

بعد از جراحی لیفت سینوس چه غذاهایی بخوریم؟

از خوردن غذاهای چسبناک، سفت (مانند تکه‌های یخ، آجیل، ذرت بو داده، چیپس)، ترد، تند، دارای چاشنی زیاد یا اسیدی اجتناب کنید. غذاهایی مانند سوپ، پاستا، تخم‌مرغ، پوره سیب‌زمینی، ماکارونی با پنیر و غیره بهترین گزینه‌ها هستند. سعی کنید غذاهایی با ارزش غذایی بالا و مایعات زیاد، مصرف کنید.

بعد از جراحی لیفت سینوس چگونه باید خوابید؟

برای کاهش گرفتگی بینی و کاهش احتمال خونریزی از دو بالش استفاده کنید. اگر باید از دستگاه CPAP استفاده کنید، تا زمانی که پزشکتان بی‌خطر بودن آن را تأیید نکرده، از دستگاه استفاده نکنید. روی صندلی دارای پشتی بخوابید و سر خود را بالا نگه دارید.

آیا می‌توان جراحی لیفت سینوس را با لیزر انجام داد؟

استفاده از لیزر در  جراحی لیفت سینوس به روش باز بسیار مفید است، زیرا باعث کاهش خونریزی در حین عمل شده، زخم کوچک‌تر به جا می‌گذارد و نیز به کاهش عوارض جانبی بعد از عمل هم کمک می‌کند. به کار بردن لیزر در جراحی باعث کاهش درد و تورم بعد از جراحی می‌شود و این امر استفاده از لیزر در جراحی‌ها را جذاب‌تر می‌کند. (منبع)

مقالات مرتبط

ایمپلنت کره‌ای انواع و قیمت

ایمپلنت کره‌ای | انواع و قیمت

ایمپلنت دندان راه‌حل پرطرفداری برای جایگزینی دندان‌های از دست‌ رفته است. ایمپلنت جایگزینی با ماندگاری بالا برای دندان غائب است که ظاهری طبیعی دارد و

تماس با دندانپزشکی